Kroens grønne fodaftryk - Fanoekrogaard

KROENS GRØNNE FODAFTRYK

De største syndere i hotelbranchen

“ Vidste du, at hotelbranchen ofte bliver forbundet med et stort strømforbrug, madspild, udledning af store mængder CO2 og kemikalier i forbindelse med vask og rengøring? ” 

Vi har alle et ansvar. Et fælles ansvar for at at passe bedst muligt på planeten og for at gøre vores bedste for, at vi opfylder vores nuværende behov, uden at bringe fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov i fare.

Derfor er vi på Fanø Krogaard også bevidste om, at de valg vi tager hver dag, har en betydning og konsekvens for fremtiden. For os handler det om at forvalte ressourcer på en ansvarlig måde og tage miljøansvar i vores dagligdag, samt at være aktiv og tage del i lokalsamfundet, som vi befinder os i.

Der stilles mange krav og forventninger til virksomheder. Selvom vi ikke er i mål med alle punkterne på listen endnu, så stiller vi os selv til ansvar hver dag og indtænker ansvarlighed i vores tankegang fra dette øjeblik og fremadrettet.

Lige netop af disse grunde har vi på Fanø Krogaard valgt at gå ind i hvert af de fire ovenstående områder. Her ser vi på, hvad vi gør og kan gøre i kampen for at minimere vores strømforbrug, nedbringe madspild, nedbringe vores udledning af CO2 samt vores udledning af kemikalier i forbindelse med vask og rengøring

Minimering af strømforbruget

Alt med el medvirker til et stort strømforbrug. Derfor har vi set kroen efter i sømmene for at se på, hvad vi kan gøre for at minimere vores forbrug.

Nedbringe madspildet

At nedbringe madspild er en del af vores tankegang igennem alt, hvad vi forbereder og tilbereder i køkkenet. Vores morgenmadskoncept er heller ingen undtagelse.

Nedbringe CO2-udledningen

Det er helt naturligt for os, at CO2-udledning skal være med i vores tankegang i alt fra kroens rammer til selve driften. På Fanø Krogaard har vi derfor også fokus på, hvad vi kan gøre for, at vores CO2-fodaftryk mindskes.

Nedbringe kemikalieudledningen

Rengøringsmidler indeholder stoffer, som belaster miljøet, når de havner i kloakken med spildevandet. Selv efter en tur i et rensningsanlæg, slipper en del af de skadelige stoffer alligevel ud i vandmiljøet. Derfor har vi også set på, hvad vi kan gøre for at minimere vores belastning mindst muligt.

GIV ET GAVEKORT