At nedbringe madspild er en del af vores tankegang igennem alt, hvad vi forbereder og tilbereder i køkkenet. Vores morgenmadskoncept er derfor heller ingen undtagelse.
Morgenmaden hos os tager udgangspunkt i først og fremmest at skabe en god oplevelse for vores gæster, hvor man kan dele en madoplevelse med sine nærmeste. Samtidig er det også et tiltag for at nedbringe madspild. På Fanø Krogaard tilbyder vi nemlig ikke en traditionel morgenmadsbuffet. Det gør vi ikke, fordi vi ønsker, at vores gæster derimod selv er med til at sammensætte deres helt egen morgenmad.
Dette foregår ved, at gæsterne udfylder et morgenmadskort, som indleveres senest aftenen forinden. Så har vi i køkkenet nemlig mulighed for at forberede og tilberede, hvad vi kan. Vi undgår derved også at lave for meget mad, som risikerer at gå til spilde.
Skulle det ske, at der kommer mad tilbage på tallerkenen efter en servering, følger vi naturligvis affaldsbekendtgørelsen. Vi sorterer derfor affaldet i 10 forskellige fraktioner. Dermed har madaffaldet mulighed for at blive til enten biogas, kompost eller flydende gødning til landmænd.
Til vores gæster på både Kroophold og Kroferie har vi mulighed for at være kreative og lave velsmagende retter. Dette gør vi til vores forplejningsmenu, som varierer alt efter hvilke råvarer der er i sæson, og som vi får hjem fra vores leverandører. Derved har vi i køkkenet mulighed for at skabe en lækker ret her ud fra. Det giver os nogle fleksible rammer at agere indenfor. Som et resultat af dette får vores gæster en ret, som er tilpasset årstiden.
Lige netop at undgå madspild er også med i vores tankegang, når vi forbereder personalemad til os selv. Her spiser vi gerne det samme dagen efter og tænker kreativt for at bruge de råvarer og produkter, som vi allerede har.
Derudover laves der en madplan for personalemaden for ugen. Derved bliver der kun indkøbt de råvarer og ingredienser, som der er behov for.
Langelinie 11, 6720 Fanø, Danmark
CVR-nr. 41 09 08 20
+45 76 60 00 70
kontakt@fanoekrogaard.dk
Fanø Krogaard 2020 / All Rights Reserved