Nedbringe kemikalieudledningen - Fanoekrogaard

VORES GRØNNE FODAFTRYK

Nedbringe kemikalieudledningen i forbindelse med vask og rengøring

Rengøringsmidler indeholder stoffer som belaster miljøet, når de havner i kloakken med spildevandet. Selv efter en tur i et rensningsanlæg, slipper en del af de skadelige stoffer alligevel ud i vandmiljøet.
Af den grund foregår langt størstedelen af vores daglige rengøring med miljømærkede rengøringsmidler, som enten bærer EU-Blomsten eller er Svanemærket. Disse er nemlig både bedre for planeten, vores personale og ikke mindst for vores gæster.
Ligeledes er alle vores rengøringsmidler til overfladerne kemikaliefrie. Disse sprayes direkte på overfladerne, uden at skulle opløses i vand. Derved undgår vi at bruge unødig vand i forbindelse med rengøring.
Til at tørre overfladerne af bruger vi stofbleer, som vi genbruger og selv vasker. Her benytter vi Neutrals vaskepulver, som både er AllergyCertified og allergimærket med Den Blå Krans.

Rengøring for vores gæster

For at minimere unødig vask bestræber vi os på at informere vores gæster ved indtjekning omkring håndteringen af håndklæder. Hvis de ønsker at få dem skiftet, lægges de blot på gulvet. Hvis de ønsker at bruge dem igen, hænges de op. Ved et ophold på mere end en overnatning kan vores gæster også fravælge at få en genopfriskning på deres værelser. Dette kan de gøre ved blot at hænge vores ‘Forstyr ikke’ skilt ud. Derved ved vi, at gæsterne ikke ønsker, at vi kommer ind. Men hænger der intet skilt, så kigger vi gerne forbi.

Ansvarlige forhold for os og dig

Vores sengelinned og håndklæder på kroen sendes efter brug til et miljøcertificeret vaskeri, Textilia, som er beliggende i Kolding. Vaskeriet bærer flere certificeringer. Herunder både ISO 14001, som viser at de opfylder ledelsessystem standarden for miljø. Samt ISO 45001, som er givet, fordi de ligeledes opfylder ledelsessystem standarden for arbejdsmiljø.

Sengelinnedet, som bruges på kroen, er fra Textilias egen serie kaldet BALANCE. Sengelinnedet er produceret af 100% økologisk og certificeret bomuld. Samtidig er tekstilerne Fairtrade-mærket, hvilket blandt andet sikrer udviklingslandenes små lokalsamfund en rimelig handelspris og bedre arbejdsforhold.
Du kan derfor som gæst på kroen lægge dig til at sove trygt og godt velvidende, at der er sikret gode og ansvarlige forhold for alle, der er involveret.

GIV ET GAVEKORT