Nedbringe CO2-udledningen - Fanoekrogaard

KROENS GRØNNE FODAFTRYK

Nedbringe CO2-udledningen

Fanø Krogaard ligger i et af Danmarks største spisekamre af råvarer. Vi har Vadehavet lige udenfor døren, fritgående kvæg og høns fra områdets mange passionerede landmænd og hyggelige gårdbutikker med lækre grøntsager. I vores køkken er der derfor fokus på økologi, dyrevelfærd, danske og gerne lokale kvalitetsråvarer.
For os føles det rigtigt at bruge råvarer, der ikke er fragtet halvvejs rundt om kloden for at ende på Fanø. Samtidig smager de bare godt. Vi sætter pris på at benytte de bedste af slagsen, hvoraf vores menu også er inspireret af sæsonen. Ligeledes sætter vi en stor ære i at lave alt vores mad fra bunden.

Vi bestræber os ligeledes på at tilbyde økologiske, bæredygtige vine, som er sæsonprægede. Men først og fremmest vine, der falder i køkkenets og tjenernes smag. Vi fravælger oversøiske vine, samt druer, der ikke sætter et jordnært aftryk på kortet, så alle vores gæster kan være med. Vi ser gerne, at vinene er en forlængelse af serveringerne, så de komplimenterer hinanden på en behagelig måde og giver vores gæster en skøn smagsoplevelse.

Beliggenhedens fordele

Kroens placering på Fanø er noget som kommer vores gæster til gode. Blot 3 minutters gang fra færgelejet i Nordby, finder du Fanø Krogaard. Vi er derfor godt placeret, hvis du ønsker at opleve øen på gåben. Vi kan også anbefale at medbringe egen cykel, både for miljøets og vores gæsters skyld. Derved har du nemlig den allerbedste mulighed for at opleve det autentiske ø-liv.
Øens længde fra Nordby til Sønderho er omkring 15 kilometer, og øen byder på forskellige cykelruter, som vi gerne hjælper gæsterne med at finde. Vi har også cykler ved kroen, som vi udlejer til vores gæster mod et gebyr på 135 kr. pr. dag i samarbejde med Fri Bikeshop på Fanø.

Ønsker du at medbringe bilen, så tilbyder vi også parkeringsmuligheder ved kroen. Vi har et begrænset antal pladser, og disse kan reserveres forud. En parkeringsplads koster 50 kr. pr. dag, og bilen er parkeret lige udenfor indgangen.
Har du en elbil, så tilbyder vi naturligvis mulighed for at oplade ved vores Clever ladestation.

Kroens rammer

Opvarmning af vand og varme til aircondition og køleskabe på hoteller sætter et stort CO2 aftryk. Blandt andet af denne grund tilbyder vi ingen køleskabe eller minibarer på vores værelser. Vi har dog et fælles køleskab, som du meget gerne må benytte dig af. Spørg gerne personalet, så viser vi vej.

Ligeledes har vi har ingen aircondition på kroen, da vi holder af at byde den friske luft indenfor i stedet for. Vores udsugning på værelsernes badeværelser er enten indstillet med en timer, eller tændes og slukkes på badeværelserne efter behov.
Vores varmekilde stammer fra fjernvarmesystemet, som bliver leveret af Nordby Fjernvarme.

Det grønne tag

Fra vores Hovedhus har vores gæster mulighed for at nyde synet af vores grønne tag. Ikke nok med, at det er et smukt syn, som ændrer sig alt efter årstiden, så er det også sund fornuft. Vi har derfor beplantet en af vores fladtaget bygninger med sedum, som er det latinske ord for stenurter.
Udover det fine syn, så bidrager sedumtaget også med en række andre fordele. En af disse er, at selve planterne binder CO2 og reducerer dermed selve bygningens samlede CO2-aftryk. Ydermere har taget den egenskab, at det fremmer levevilkårene for smådyr som insekter og fugle, og derfor er det med til at øge biodiversiteten på og omkring kroen. Ofte oplever vi, at specielt småfugle er glade for denne grønne overflade.
Så hvis du er gæst hos os, og har et værelse i Hovedhuset, kan du tage et kig ud over vores grønne tag og nyde både det æstetiske og fine i at have et sedumtag. Lige nu er taget med de fineste mørke lilla nuancer, men taget ændrer udseende efter årstid og mængden af nedbør. Måske taget har en anden farve, når du besøger kroen.

GIV ET GAVEKORT