Rart at vide, inden turen går mod Fanø - Fanoekrogaard

Praktiske informationer du skal vide, inden turen går mod Fanø

Af Maria, værtinde & receptionist på Fanø Krogaard

Udgivet den 07.10.2022

Måske er det første gang, at du skal til Fanø. Måske er det ikke første gang. Som receptionist på Fanø Krogaard oplever jeg ofte, at nye turister og gæster til øen har spørgsmål angående, hvad der er rart at vide, inden turen går mod øen og mod os. Vi hjælper selvfølgelig gerne med råd og informationer, så vores gæster får den allerbedste oplevelse. Derfor har jeg her samlet nogle praktiske informationer, som vi her på kroen synes er værd at vide, inden du sætter kursen mod øen i Nationalpark Vadehavet.

Færgeoverfarten

Færgen sejler mellem Esbjerg i Jylland og Nordby på Fanø. Dette er Fanølinjen, som står for overfarten, og sejlturen tager omkring 12 minutter. Om du skal ombord på færgen i bil eller på gåben, behøver du ikke at booke en billet hjemmefra. Dette kan gøres ved færgelejet i Esbjerg.
Er du i bil, skal du køre ind gennem terminalerne, hvor billetten købes. Er du på gåben er der en automat ved indgangen til færgen, samt en luge med mulighed for betjening. For at se tiderne for færgen, se fartplanen på Fanølinjens hjemmeside.

Parkeringsmuligheder

Hvis du ikke påtænker at bruge bilen på Fanø, kan det anbefales at lade bilen stå over på fastlandet. Ved færgelejet i Esbjerg er der nemlig gratis parkeringsmuligheder. Ønsker du dog at medbringe bilen, så tilbyder vi også parkering ved kroen. Vi har et begrænset antal pladser, og disse kan reserveres forud. En parkeringsplads koster 50 kr. pr. dag, og bilen er parkeret lige udenfor indgangen.
Har du en elbil, så tilbyder vi naturligvis mulighed for at oplade ved vores Clever ladestation. Denne kan også reserveres på forhånd.

Book dine oplevelser hjemmefra

Ved du allerede nu, at du gerne vil ud og have en oplevelse eller to, mens du er på Fanø? Så book dette hjemmefra. Du kan finde inspiration på både VisitFanøs hjemmeside og Destination Vadehavskystens hjemmeside. Hvis du mangler forskellige brochure eller gode råd til ture på øen, så kig gerne forbi Turistinformationen på Fanø. Denne er placeret tæt på færgen, og du vil gå lige forbi den på din vej mod kroen.

Bedste måde at opleve Fanø på

Kroens placering på Fanø er noget, som kommer vores gæster til gode. Blot 3 minutters gang fra færgelejet i Nordby, finder du Fanø Krogaard. Vi er derfor godt placeret, hvis du ønsker at opleve øen på gåben. Vi kan også anbefale at medbringe egen cykel, både for miljøets og vores gæsters skyld. Derved har du nemlig den allerbedste mulighed for at opleve det autentiske ø-liv.
Øens længde fra Nordby til Sønderho er omkring 15 kilometer, og øen byder på forskellige cykelruter, som vi gerne hjælper gæsterne med at finde. Vi har også cykler ved kroen, som vi udlejer til vores gæster mod et gebyr på 135 kr. pr. dag i samarbejde med Fri BikeShop på Fanø.

Tøj til alt slags vejr

At pakke en taske med tøj til alt slags vejr til din ferie på Fanø er altid en god idé. Det kan også være en god idé at medbringe gummistøvler, hvis du skal en tur langs stranden og lede efter rav, på safariture eller andre aktiviteter i naturen. Specielt ved denne årstid, som vi er i nu.

Andre nyttige informationer til kroens gæster

– Tjek ind: 
Det er muligt at tjekke ind ved vores receptionsluge fra kl. 14:30 til kl. 16:00. Herefter vil det ske ved henvendelse til en af vores tjenere i ”De Tre Stuer”.

– Ud tjek: 
På afrejsedagen tjekker vi ud fra kl. 08.00 og senest kl. 11.00 

– Bordbestilling:
På Fanø er der begrænset spisesteder, og for at sikre en fuld mave ved sengetid, anbefaler vi, at der reserveres bord i god tid. Enten hos os, eller hos et af de andre spisesteder på øen. Har du bestilt et Fanø Kroophold eller Fanø Kroferie er dette allerede gjort for dig.

– Morgenmad: 
Morgenmaden er altid med hos os, når der er booket overnatning. Morgenmaden skræddersyes til den enkelte og serveres imellem kl. 08.00 til 10.00 i ”De Tre Stuer”.

– Allergener: 
Ved særlige hensyn eller behov er det vigtigt for os, at du oplyser om dette inden ankomst. Så sørger vi naturligvis for at tilpasse os, så vi kan sikre os, at du får den bedst mulige oplevelse.

Kontakt os gerne

Jeg håber, at du fandt disse praktiske informationerne relevante og nyttig for dig. Hvis du har yderlige spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os. Så hjælper vi gerne.
Vi glæder os til at byde dig velkommen.