Nordby Wooldays: Når strikkepinde samler mennesker - Fanoekrogaard

Nordby Wooldays: Når strikkepinde samler mennesker

Af Pernille, morgendame på Fanø Krogaard & Ø-bo med stor kærlighed til Fanø

Udgivet den 19.09.2022

Endnu en dejlig weekend er gået på hæld her på Fanø Krogaard.
Denne weekend har været præget af garn, strikketeknikker og ikke mindst glade gæster, som har været på Fanø i forbindelse med den årlige strikkefestival, Nordby Wooldays.

Wooldays på Fanø

Der er ingen tvivl om, at det at strikke er en voksende hobby for mange mennesker. Dette er helt sikkert også med til, at Fanø Strikkefestival igen i år har haft stor succes med deres strikkedage, som kun har vokset sig større og større igennem 15 år.
I år var navnet dog en smule anderledes end de forrige. Festivalen har nemlig fået et nyt navn. Det betyder, at der nu er endnu mere fokus på handel, kultur og oplevelser på Fanø. ’Nordby Wooldays Fanø’ er dog stadigvæk med Fanø Strikkefestival bag, men nu også med endnu flere samarbejdspartnere i ryggen. Det nye navn, samt det nye samarbejde, har nemlig et formål. At hele Nordby og det øvrige handelsliv på øen kan samle sig om Wooldays og give de besøgende en endnu større oplevelse. Lige fra det øjeblik, at de ankommer til færgelejet på Fanø.

Strikketøjet med til bords

Festivalen blev igen i år afholdt med stor succes og fornøjelse for mange besøgende. Vi her på kroen havde heldigvis også æren af at have en masse strikkeglade gæster på besøg.
Jeg selv havde æren af at have mange af gæsterne til morgenmad her på Fanø Krogaard. Her var både strikketøjet og det gode humør med til morgenbordet. Der blev strikket, nydt morgenkaffe og sludret i de små stuer på kroen. Jeg syntes simpelthen, at det var så hyggeligt, og stemningen smittede i den grad af. Der er ingen tvivl om, at strikketøj er med til at samle mennesker. 

COME TOGETHER

Det tema, som skulle inspirere og danne rammerne for hele festivalen, var COME TOGETHER. Men nærvær har dog altid været nøgleordet for festivalen. Der skal nemlig være plads til, at man mødes og hygger sig sammen med sine nærmeste, skaber nye bekendtskaber og blot lader sig inspirere af de nyeste strikketrends. Dette er alt sammen kombineret med, at man har mulighed for at nyde godt af alt det, som Fanø har at tilbyde. At gribe muligheden for at gå på opdagelse i Fanøs smukke natur og unikke rammer eller at spise på en af øens caféer eller restauranter.

Strikkearrangementer på kroen

Vi her på Fanø Krogaard har også haft et strikkeprogram i samarbejde med Nordby Wooldays Fanø. Alle dage har vi nemlig haft gratis strikkestationer på kroen fra formiddag til eftermiddag. Her var der mulighed for at nyde en friskbrygget kop kaffe samtidig med, at tips og råd blev delt imellem deltagerne. Derudover har vi haft frokostarrangementer med nogle dygtige strikkedesignere både torsdag, fredag og lørdag, hvor vores Orangeri og udsigten til Vadehavet dannede rammerne herfor. Alt imens strikkepindene gled derudaf.
Vi sluttede af med et eksklusivt lørdagsarrangement i bedste Fanø-stil med hyggelig live musik og smukke Fanikker i deres unikke dragter. En aften, som vi håber, at deltagerne vil huske, lige så godt, som vi vil huske den.

Jeg vil i hvert fald huske denne hyggelige weekend og alle de strikkeglade mennesker, som kom forbi kroen for at besøge os. Flere gæster har allerede booket et værelse hos os på kroen igen til næste års Wooldays, og jeg kan sige på både mine kollegers og mine egne vegne, at vi allerede glæder os til at byde velkommen endnu engang. 

Ønsker du at læse mere omkring Nordby Wooldays, følg blot linket her.