Nationalpark Safari: En naturoplevelse med dyrene i fokus - Fanoekrogaard

Nationalpark Safari: En naturoplevelse med dyrene i fokus

Af Maria, værtinde & receptionist på Fanø Krogaard

Udgivet den 09.11.2022

Vi er efterhånden godt inde i efterårsmånederne. Og selvom at vi ikke befinder os midt i højsæson mere, er der stadigvæk turister, som besøger øen, og der er fortsat gæster, som besøger Fanø Krogaard. Det er vi utrolig glade for.
Ikke nok med, at jeg elsker at tage imod gæster og byde velkommen hos os, så er denne tid på året også et af mine favorittidspunkter til at opleve naturen på. Der er nemlig god plads og luft omkring en, hvorved der er rig mulighed for at trække vejret dybt og blot nyde omgivelserne til fulde.

Sælvandring

I receptionen på Fanø Krogaard bliver vi ofte spurgt om, hvad man som gæst skal opleve på Fanø. Hertil har jeg altid nogle helt klare favoritter. En af disse er Sælsafari.
Sælsafari på Fanø er en oplevelse, som bliver afholdt af Nationalpark Safari. Oplevelsen byder på, at du bliver professionelt guidet på en sælvandring med et hav af storslåede øjeblikke. Der er mulighed for at se både gråsæler og spættede sæler. Og selvom at det hedder Sælsafari, er der også store chancer for at opleve andre dyr fra Danmarks mest fantastiske natur. Du kan blandt andet opleve havørne, vandrefalke og mange andre vadefugle, som befinder sig lige midt i Nationalpark Vadehavet.

En passion og interesse 

Manden bag, og som også er guiden på disse safariture, er den lokale øbo, Søren Brinch.
Søren er universitetslektor på SDU i både Odense og Kolding indenfor samfundsvidenskab. En af hans kæmpestore interesser og passioner er dyrelivet. Derfor har han alle forudsætninger for at skabe en god oplevelse, hvor der bliver taget hånd om både dig og dyrene.

En ansvarlig naturoplevelse

Dét, som er vigtigt for Søren under hans guidede ture, er først og fremmest, at hans deltagere får en god oplevelse. Men det allervigtigst for ham er, at dyrene får lov til at leve deres bedste liv. Uden at vi kommer og forstyrrer dem i deres naturlige habitat. Derfor går han meget op i at fortælle omkring, hvordan de deltagende skal agere, når de kommer helt tæt på. Søren er helt klart passioneret omkring at skabe de bedste vilkår for både sælerne, fuglene og deltagerne. På den måde sikrer han at skabe de bedste rammer for en ansvarlig naturoplevelse.

“Jeg tror på, at når mennesker oplever naturen fra sin mest storslåede side, så vil de også passe på den. Min største glæde er at give mennesker oplevelser og se lyset i deres øjne, når de ser noget, de ikke har set før.”

– Søren Brinch

Ravfund

Jeg var selv så heldig at få den mulighed for at komme med på Sælsafari. Og jeg nød hvert et minut af det. Ikke nok med, at jeg naturligvis oplevede en masse skønne dyr, så fandt jeg for første gang også rav.
Rav er nemlig allerbedst at finde i opskyl fra havet, og det bedste tidspunkt på året er om efteråret. I og med at vi gik helt ud på stranden, hvor der normalt ved højvande ville være vand til knæerne, var der altså rig mulighed for at gå og dykke ned i opskyllet fra havet og lede efter ravstykker. 

Fakta

Tidevande, vind og vejr er alle faktorer, som har medindflydelse på vandets niveau i Vadehavet. Den normale forskel på højvande og lavvande ligger på 1,8 meter. Derfor er det også vigtigt at vide, hvor man begiver sig hen på stranden.

Udover det, er det også essentielt at have gummistøvler og varmt tøj på, når du skal på Sælsafari. Og fortvivl ej, hvis du har glemt gummistøvlerne derhjemme. På kroen her vi nogle, som vores gæster kan låne. Så er der altid mulighed for at begive sig ud på eventyr og få nye naturoplevelser med hjem.

Ønsker du at vide mere omkring Nationalpark Safari og hvilke ture, som kan bookes, så læs med lige her.