Vores tanker om De gode historier - Fanoekrogaard

Vores tanker om De gode historier

Af personalet på Fanø Krogaard

Kære læser

Velkommen til De gode historier.
Vi her på Fanø Krogaard vil med jævne mellemrum dele fortællinger om den fineste ø ved Vadehavet.
Det vil vi gøre, fordi vi ønsker at fortælle dig om de skønne oplevelser og stunder, som der er at opleve herover. Lige fra vores egen hverdag på kroen til naturen og ø-livet.
Vi inviterer dig derfor med om bag ved kulisserne, så du også har mulighed for at opleve  det autentiske Fanø.

Hvem er vi?

Vi er et team, som består af både yngre som ældre. Vi er en blanding af både esbjergensere og lokale fannikker, som alle sætter en stor ære i at være værter og værtinder for vores gæster. Nogle af os vil du møde, når du er gæst på kroen. Andre af os vil du formentlig ikke støde på, når du besøger os. Men én ting er sikkert. Alle har en lige stor betydning for, hvordan hverdagen på kroen er.
Vi er en lille kro, og derved kommer vi også hinanden tæt, hvilket kun gør vores fællesskab og sammenhold endnu bedre.

Du tænker måske, hvad vi kan fortælle om Fanø, som du ikke allerede ved, eller kan finde via almindelige turistinformationer på nettet. Attraktioner, seværdigheder og begivenheder formidles allerede i stor stil, så hvorfor overhovedet lave disse skriverier om Fanø?

“Det autentiske Fanø”

Vi betragter det som vores fineste opgave at fortælle dig om det, vi betegner som “det autentiske Fanø”.

Den handler ikke om, hvad Fanø er, men hvem Fanø er, og det er netop dér, at vores fortællinger adskiller sig fra det, du allerede kender.

Vi inviterer dig til at se Fanø fra en ø-kulturel side. Fanø er rig på kulturliv, nærværende sammenhold og så gammeldags, at det er moderne igen. Fanniker er forelskede i Fanø, fordi vi ser øen som det, den er, og ikke hvad den potentielt kan være.

Når tidsplanen ikke holder

Fanø er ikke uendelige åbningstider, masseproduceret detailhandel eller ubetinget tilgængelig.

Som fannike eller gæst går man indimellem forgæves. Man når ikke altid færgen, og planer er ikke altid baseret på den stramme tidsramme, man kender fra fastlandet.

Den tendens er en del af ø-livet, og det er netop i disse frie, uforudsigelige situationer, at man mærker øen; når man sidder ved færgelejet med en kop kaffe og ser sælerne sole sig på sandbankerne. Når man går en tur ad Hovedgadens snoede brostensveje i snevejr, forbi den lokale slagter og den generationsprægede keramiker, eller når man spontant stopper op for at plukke en buket vilde blomster i vejkanten, mens vinden suser.

Fanøs værdier

Det er den form for værdi, som Fanø gavmildt øser ud af, og som har været uvurderlig i århundreder. Den værdi, som ikke kan gøres op i penge. Det er den værdi, som skal bevares og formidles. Vi tror på, at ting mister sin værdi, hvis det er for let tilgængeligt, sædvanligt og forudsigeligt. Derfor vil vi fortælle om alle de ting, der gør, at du kan lære øen at kende på samme måde, som vi gør. Rigtig god læselyst.