Vores spisested består af små rum, hvor vores gæster gerne må føle sig hjemme. Stemningen er uformel og afslappet. Som gæst oplever man personalet – Familien Krogaard – i stuerne, når oldfruen møder kokken i døråbningen og snakker om dagens gang, eller når stuepigen tages med på råd af værtinden. Vi vil gerne skabe en følelse af fællesskab, hvor orden er noget, vi har i skufferne og ikke blandt gæster, værter og roller. Det håber vi, at vores gæster fornemmer, når de spiser med hos os.
Når vi udvælger vine, forsøger vi at finde en balance mellem “det gode, selektive valg” og vores spisekort. Vi har et tæt samarbejde med vores leverandører, der kender vores ønske om at være et sted, hvor mangfoldighed og afslappende stemning er kroens kerne.
Vi bestræber os på at tilbyde bæredygtige vine, som er sæsonprægede, men først og fremmest vine, der falder i køkkenets og tjenernes smag. Vi fravælger oversøiske vine, samt druer, der ikke sætter et jordnært aftryk på kortet, så alle vores gæster kan være med. Vi ser gerne, at vinen er en forlængelse af serveringerne, så de komplimenterer hinanden på en behagelig måde og giver gæsten en skøn smagsoplevelse.
Vores vinkort tilpasses vores spisekort, der udskiftes efter årets fire sæsoner. Det er vigtig for os, at vinen både smager godt til seks serveringer på en regnfuld efterårsdag, samt i høj solskin på terrassen, ved siden af en lille servering. Hvis vi fornemmer, at vores gæster er særligt interesseret i drue og kork, tilbyder vi at præsentere vores kælder-kort, hvor et udvalg af eksperimenterende og eksklusive vine er tilgængelig i begrænset antal.
Restaurantchef Kristine
Da spisestedet skulle indrettes besluttede vi at bevare den oprindelige kros ånd, ved at lave åbne stuer, som ligger i forlængelse af hinanden.
Stuerne har hyggekroge, små borde og langborde med bænke, og vi håber, at hver enkel gæst kan finde sit spot, hvor lige netop dé føler sig hjemme. Vi har et stort ønske om, at kroen skal være et sted, hvor alle kan være med. Der må gerne være plads til Fanø-kringle og fyraftensøl i samme rum, og vi bliver glade, hvis duften af surdej blandes med dampen fra blåmusling.
Det er de uventede stunder, som vi tror på, skaber de største oplevelser, og derfor må en uformel stemning mellem hus og gæst gerne være en naturlig del af stuerne.
I Hovedhuset ligger De Tre Stuer, der betragtes som kroens hverdagsrum, hvor overnattende og spisende gæster får morgenmad, frokost og aftensmad. Her vil der altid være åbent. Stuerne hører sammen, men har hver sin karakteristiske indretning; den ene har synlige rester af bindingsværk og fintpudsede vægge, den anden er beklædt med ukurante fliser og den tredje har rustikke hanebånd med masser af historie fra kroens fortid.
For enden af De Tre Stuer – kort afbrudt af opgangen til Hovedhusets værelser – finder I Folkestuen. Folkestuen ligger i forlængelse af De Tre Stuer og kan betragtes som kroens alrum.
Stuen tages sporadisk i brug, når der er brug for det. Det kan være en aften, hvor et større selskab kigger forbi, eller i højsæsonen, hvor vi ofte har huset fuld af gæster. Vi er meget glade for Folkestuen, fordi den passer så fint ind i vores ønske om være et uformelt spisested, hvor fællesskab og tradition mødes.
Værtinde og direktør Mette
Langelinie 11, 6720 Fanø, Danmark
CVR-nr. 41 09 08 20
+45 76 60 00 70
kontakt@fanoekrogaard.dk
Fanø Krogaard 2020 / All Rights Reserved